قرن بیست و یکم وتغییرات بنیادی در ساختار دکوراسیون اداری

16
۵
(۱)

شعبه ماکروسافت در پرتقال ، اخیرا به یک ساختمان ۴ طبقه با مساحت حدودی ۶۲۰۰ متر مربع در منطقه پارک ملی لیسبون منتقل شد ،طراحی داخلی این مجموعه توسط شرکت “۳g office” انجام شده است این طراحی بسیار جدید و قابل انعطاف می باشد و با دیدگاه استفاده حداکثری از تکنولوژی و تلاش در جهت افزایش قابلیت جابجائی، همکاری و بهره وری کارکنان طراحی شده است .

در محل جدید ۴۷۵ نفر پرسنل استخدامی مشغول به کار هستند ، مفاهیم سنتی مثل “فضاهای کاری ثابت” به فراموشی سپرده شده است و در عوض پلان قابل تغییری در محوطه کاری پیشنهاد شده که البته شامل محیط هایی مناسب برای کار ، محل های مکالمه تلفنی ، میزهای جلسات ، اتاقهایی برای تمرکز و اندیشیدن ، محل هایی برای تبادل نظر و جلسات طوفان مغزی و محلهای متعددی جهت برقراری انجام ملاقات ها و مذاکرات در اندازه های مختلف پیش بینی شده است .

محیط کاری ایجاد شده به نحوی است که گسترش روابط میان کارکنان را تشویق می کند. و جریان نور بیشتر و بهتری نیز در جریان می باشد . به منظور تشویق روح همکاری ، از ایجاد میز های جداگانه ای مشابه آنکه منشی ها از آن استفاده می کنند پرهیز شده است و سعی می شود که از فرمهای دایره ای شکل بیشتری استفاده شود .

به همراه این مفهوم نو ، به کارکنان امکان ایجاد محل های خصوصی و باز هم داده شده است . طراحان محلهائی خصوصی در پشت محیط باز پیش بینی نموده اند.

در این نوع از فضای کاری ، هر کارمندی فقط یک فایل دراختیار دارد و مفهوم محدوده اختصاصی به طور کلی حذف شده است. به نظر می رسد که دراین محدوده کاری ، خلاقیت کارکنان به نحو احسن بروز می نماید .

علاوه بر این که اینجا محل کار پرسنل می باشد ، مرکز لیسبون به نحوی طراحی شده است که ماکروسافت بوسیله آن بتواند با مشتریان بیشتر روبرو شود و محصولات خود را به آنها معرفی نماید ، به همین جهت در زمان کار مشتریان می توانند بیایند و تجربه کار در فضای تکنولوژی ماکروسافت را بدست آورند .

محل مراجعین هم در طبقه همکف و هم در طبقه سوم قرار دارد . آنها به یک فضا با قابلیت های متنوع دست یافته اند که بسته به نیاز استفاده کننده قابلیت تغییر خواهد داشت . با پشتیبانی فضائی شبیه یک بار و یا یک تراس بزرگ در طبقه سوم ، از یک ملاقات ساده تا برنامه ریزی برای یک اتفاق بزرگ ، همه در این فضا امکان برنامه ریزی خواهد داشت و به این ترتیب همه امکان خواهند یافت که از فضائی که در اطراف بواسطه وجود پارک ملی ایجاد شده است ، استفاده ببرند .

در این پروژه همچنین از چندین مواد غیر سنتی استفاده شده است ، نوعی پارچه برای پوشش دیوارها استفاده شده است که علاوه بر اکوستیک نمودن زیبائی چشمگیری نیز ایجاد می نماید و برای پوشش کف نیزاز چوب پنبه استفاده شده بود . همچنین برای نورپردازی نیز از نوعی لامپ پرنور طراحی شده در پرتقال در ورودی و اتاقهای ملاقات بزرگ استفاده شده است .

شاید این سوال پیش بیاید که درچنین فضایی چگونه می شود راه حلی برای اینکه همزمان به همراهی و خصوصی بودن دست یابیم ایجاد کرد بدون آن که اتاق های بیشتری اضافه کنیم . پاسخ به این سوال چنین است : ” اتاقهای ملاقات را با شیشه های هوشمندی می سازیم که میزان شفافیت آنها در دست کسانی باشد که از آن استفاده می کنند . با این نوع از شیشه های هوشمند همچنین می توانیم به حداکثر شفافیت اطمینان داشته باشیم . چیزی که در فلسفه کلیدی ماکروسافت نهفته است ” زندگی بدون فاصله های (دیوار)”

سایر تصاویر این پروژه:

به این مطلب علاقه داشتید؟

میانگین امتیازها ۵ / ۵. تعداد نظرات: ۱

اولین نفر باشید که برای این مطلب امتیاز ثبت می کنید.

Comments are closed.