کتابخانه طبیعی ساخته شده در چین

این کتابخانه طبیعی تنها سازه ساخته‌ شده توسط انسان در خیابان wisdom است و راه دسترسی به آن نیز از طریق راه کوهستانی است و وجود کوه و آب‌ های اطراف آن منظره بسیار زیبایی را پدید آورده است.

معمار: Li Xiaodong، مکان: شهر پکن در کشور چین، مساحت: ۱۷۵ مترمربع، سال اتمام: ۲۰۱۱. این کتابخانه در روستای کوچک Huairou در حومه شهر پکن و با فاصله دو ساعت از آن قرار دارد. هدف از ساخت این کتابخانه طبیعی پدید آوردن فضایی بود که بیشترین تناسب را با محیط اطرافش داشته باشد و از پتانسیل‌ های موجود در محیط به‌ خوبی استفاده کند. جنس متریال استفاده‌ شده در این پروژه و همچنین شکل طبیعی آن این تناسب را به‌خوبی به وجود آورده است.

کتابخانه طبیعی

این بنا سادگی خاصی دارد و شامل یک فضای کتابخانه و یک انبار کوچک است. ساختار اصلی این بنا با استفاده از فولاد شکل‌ گرفته است و پوشش خارجی نیز از شیشه سکوریت است. تمام نمای ساختمان و حتی سقف آن توسط ۴۵۰۰۰ قطعه چوبی با اندازه‌ های مختلف پوشانده شده است و دلیل این استفاده نیز فراوانی این متریال در آن منطقه و هماهنگی آن با زندگی مردم منطقه است. همچنین ساختار شیشه‌ ای و فولادی این بنا توسط این چوب‌ ها تلطیف شده است.

کتابخانه طبیعی

برای داخل این کتابخانه نیز از تخته‌ های چوب سرو استفاده شده است. فضای داخلی طراحی بسیار ساده‌ای دارد به این صورت که شامل تخته‌ هایی است که در اندازه‌ ها و فواصل مختلفی برش داده‌ شده‌ اند تا به‌ عنوان قفسه کتاب‌ و یا حتی پله‌ های بسیار بزرگی که افراد بتوانند روی آنها بنشینند مورد استفاده قرار گرفته اند. کتاب‌ ها به‌ صورت تصادفی چیده شده‌ اند و مخاطبان این امکان رادارند که به‌ راحتی کتاب دلخواه خود را پیدا کنند. همچنین نور آفتابی که از بیرون به داخل می تابد امکان مطالعه را راحت‌ تر می‌کند و نشیمن‌ ها یعنی تخته‌ ها نیز این امکان را می‌ دهند که فرد در هر ساعتی از روز مکان مطالعه خود را با توجه به نور خورشید تغییر دهد.

کتابخانه طبیعی

Li Xiaodong معتقد است که تکنولوژی تنها یک ابزار نیست بلکه ایده‌ ای است تا با استفاده از آن بنا با محیط اطرافش تنظیم شود بنابراین در این بنا از هیچ منبع انرژی و برقی برای گرمایش و سرمایش استفاده نکرده است و از روش‌ های طبیعی برای رسیدن به گرما یا سرمای مطلوب استفاده‌ شده است.
در ورودی این مجموعه پایین‌ ترین نقطه و در کنار دریاچه قرار دارد. در تابستان هوای خنک‌ شده توسط دریاچه از طریق در ورودی وارد می‌شود و برای خروج از محفظه موجود در سقف به‌ طور طبیعی جریان پیدا می‌کند. سقف شیشه‌ ای دو جداره و الوار‌های چوبی در میان آن در تابستان سایه ایجاد می‌کنند و در زمستان نیز نور خورشید را در خود حبس کرده و از آن طریق فضا را گرم می‌کنند.

کتابخانه طبیعی

همچنان پس از گذشت سال ها این کتابخانه طبیعی هنوز هم بسیار مورد استقبال است و تأثیر بسیاری نیز در روستا داشته است. به‌طور مثال خط اتوبوسی جدید راه اندازی شده است که افراد محلی و توریست‌ ها را از دیگر مناطق برای مطالعه یا بازدید به این کتابخانه طبیعی می‌ رساند.
این بنا به‌ گونه‌ ای ساخته‌شده است که در عین مدرن بودن و استفاده از تکنولوژی به بافت سنتی منطقه آسیبی نرسانده و یکپارچگی آن را حفظ کرده است. Li Xiaodong برای این طراحی جایزه کانادایی Moriyama Prize یکی از بزرگترین جوایز در این زمینه را دریافت کرده است و داوران می‌ گویند که این بنا به دلیل احترام به انسان و ارزش‌های انسانی و طبیعت بسیار قابل‌ تقدیر است.