چایخانه Hutong

سابقه پروژه : این مجموعه در منطقه سنتی Hutong واقع شده است.ساختار پروژه به صورت L شکل می باشد و ۴۵۰ متر مربع مساحت دارد . در حال حاضر این مجموعه ۵ خانه قدیمی و خانه فلزی موقت دارد . این چایخانه فضایی است که مردم در حین مطالعه از چای خوردن در آن لذت می برند . علاوه بر این در این مکان غذا هم سرو می شود.در این فضا افراد می توانند از بخش های سبز و طبیعی داخل مجموعه لذت ببرند و در کنار استراحت کردن و چای خوردن از فضای سبز هم استفاده کنند .

روند طراحی :
۱ . مرمت ساختمان قدیمی :
طراحی این پروژه با تجزیه و تحلیل اطلاعات قبلی از ساختمان قدیمی شروع شد . از ساختار چوب و اندازه آجر های خاکستری ما می توانیم بگوییم که جناح نسبتا قدیمی شمالی مربوط به قبل از سلسله چینگ است . از ساختار چوبی در خانه های شرق و غرب که در حال پوسیدن است می توانیم نتیجه بگیریم که خانه در دهه های ۷۰ یا ۸۰ بازسازی شده است . علاوه بر این با بررسی سازه چوبی در جناح جنوبی ساختمان ما نمیتوانیم این حقیقت را انکار کنیم که این بخش به تعمیرات نیاز دارد . مرمت چنین ساختمانی باید به گونه ای انجام شود که به سن ساختمان،ارزش مالی و تاریخی آن توجه شود.مرمت در اتاق جناح شمالی باید به گونه ای باشد که فضا روشن باشد و مرمت فقط در قسمت هایی که آسیب جدی دیده اند با آجر انجام شود . مرمت در اتاق شمالی باید به گونه ای انجام شود که مطمئن باشیم به ظاهر تاریخی آن خللی وارد نشود . مرمت در بخش جنوبی باید به گونه ای انجام شود که سقف و دیواره ها بازسازی شوند . بعد از اینکه جناح های شرقی و غربی تخریب شدند با ساختاری از چوب بازسازی می شوند .

۲. ایجاد محیطی جدید
محیط جدید نیازمند الزاماتی برای راحتی افراد است که معماری قبلی نمی توانست آن ها را مهیا کند.
طراح این پروژه گفت : برای اینکه ساختمان در برابر تغییر دما مقاوم باشد باید کاملا بسته باشد . بنابراین من تجسم ساده ای از ساختمان با راهرویی منحنی که انتقالی ارام از گذشته تا حال را انجام می دهد داشتم.گالری معماری سنتی که بخشی داخل و بخشی خارج و در بالا و پایین قرار گرفته است به طور قابل توجهی زیبایی باغ را افزایش می دهد .

اهمیت پروژه : این شهر قدیمی از لحاظ تاریخی غنی است ولی در عین حال وضعیتی پیچیده دارد . در حالی که ماهیت تاریخی این شهر کمک می کند از طریق در آمد حاصل از آثار موجود درآن ارزش شهر حفظ شود، استفاده نامحدود از امکانات مدرن و جدید ، شهر را به الگوی هنری تبدیل کرده است . این تحول ساکنان شهر قدیمی را بر آن می دارد تا در حفظ تعادل بین ارزش های تاریخی و هنری احساس مسئولیت کنند . غنای محیط به این بستگی دارد که ساکنان چگونه بین این دو ارزش تعادل ایجاد می کنند.زندگی جدید و قالب جدید می تواند به عنوان کاتالیزوری برای استفاده از تاریخ برای بالا بردن امکانات استفاده شود .
معماران: ARCHSTUDIO
موقعیت: Dongcheng , Beijing , China
تیم طراحی: Han Wenqiang , Cong Xiao , Zhao Yang
مساحت: ۴۵۰ متر مربع
سال ساخت پروژه:۲۰۱۵
منبع:http://www.archdaily.com