مسابقه مرکز فرهنگی بامیان (بخش دوم)

هومن بالازاده کارشناس ارشد معماری پس از دو سال همکاری با بهرام شیردل در شرکت مشاورین شیردل و همکاران، فعالیت مستقل حرفه ای خود را از سال ۱۳۸۴ آغاز و در سال ۱۳۸۷ دفتر شخصی هوباتو طرح را تاسیس نمود.

هومن بالازاده همچنین در طول سال های فعالیت حرفه ای خود حدود ۳۸ پروژه در ایران و سایر کشورها طراحی و اجرا کرده است. هومن بالازاده در کنار کار حرفه ای خود مدرس دانشگاه آزاد دبی نیز بوده است.
جوایز: – برنده دوم جایزه معمار برای پروژه کارخانه ریسندگی و بافندگی احسانپود -۱۳۸۶
دریافت لوح تقدیر در جایزه معمار برای پروژه اداری تجاری شاه کرم -۱۳۸۶
برنده اول در مسابقه معماری داخلی مجله معماری برای طراحی نما- ۱۳۸۸
رتبه سوم در مسابقه معماری داخلی مجله معماری و ساختمان برای طراحی نمایشگاه آلتون کورت – ۱۳۸۸
برنده اول در مسابقه معماری داخلی و طرح منتخب در مسابقه بین المللی داخلی WAF در بارسلون برای طراحی داخلی کافی شاپ ولنجک -۱۳۸۹
رتبه دوم در مسابقه معماری مجله معمار برای طراحی ساختمان کارخانه پرشین – ۱۳۹۱

ایده ی کانسپت از گرایش به باغ های Babur برای سازماندهی یک دیاگرام خطی (یادآوری جاده فدیمی ابریشم از جنوب غرب به شمال شرق)به موازات صخره بودا است.آکس با مسیر آب کامل شده است و دیاگرام داخلی و خارجی پروژه را تعریف می کند.
هدف برقراری تعامل بین فرهنگهای مختلف و سبکهای مختلف زندگی است که از جاذبه های مکان پروژه است.با توجه به الزامات طراحی و محدودیتها،این پروژه در یک طبقه به منظور دسترسی آسان برای همه و همچنین قشرناتوانان و معلولین و انتقال از پایین ترین سطح از سایت به بالاترین سطح طراحی شده است.

یک ایده طراحی این بود که از شکل حیاط برای سازماندهی ساختمان اصلی و اتصال آن به زمین پروژه استفاده شود.در وسط این سازه و برای کاهش کار حفاری، سقف سالن آمفی تئاتر در سراشیبی توپوگرافی سایت قرار گرفت. بنابراین سقف سالن آمفی تئاتر نقش مهمی در دیاگرام ویژه از پروژه و اتصال دیاگرام سایت به ساختمان اصلی را بازی می کند.

ایده دیگر این بود که ساختمان اصلی به درستی و به تدریج در سایت ادغام شده و کامل گردد.بنابراین ویدهای اصلی با الهام از منحنی های صخره ها با الوار چوبی ،هسته ای شبکه ای در مقیاس چشمگیر را برای اهداف مختلف شکل داده اند که عبارتست از:
۱. برای ترکیب چشم انداز با ساختمان
۲. برای ایجاد فضاهایی دراماتیک واستفاده از فضای باز به طوری که داخل و خارج از پروژه را همان زمان سازماندهی کند.
۳. ارائه نور طبیعی و تهویه برای داخل
۴. برای شکل دادن به ساختار پروژه

آنها دارای حرکت فیزیکی در برابر تنشهای زمین وهمچنین پخش سایه ها ی المانها روی زمین در فضای داخلی و خارجی هستند.در شب کنتراست بین دیواره ی حجیم و پانلهای چوبی بافته شده این تاثیر را وارونه می کند.آنها همچنین ساختمان را برای تهویه طبیعی در طول روز و ایجاد یک فرمت باز در فضای بیرون یاری می رسانند.

زونهای مختلف به کمک ستون گردش مرکزی به هم مرتبط شده اند. ورودی، لابی،چایخانه و دفاتر در زون ۱ قرار می گیرد.یک بال منطقه نمایشگاه را در بر می گیرد و بال دیگر شامل منطقه آموزش است.بخش تحقیقات و استودیو واقع در منطقه ۴ است . نهایتا آمفی تئاتر با ورودی از همان سطح و خروج اضطراری به شیب سایت در مرکز واقع شده است.

حرکت دیاگرام پروژه با توجه به محور باغ وفعالیتهای اجتماعی به سه منطقه تقسیم شده است.
منطقه ۱: پلت فرم بر روی سقف ساختمان اصلی که امکان حرکت و نگاه ۳۶۰ درجه پانوراما را در کل سایت و بامیان دره فراهم می کند.
منطقه ۲: سقف سالن آمفی تئاتر که به عنوان دسترسی عمودی و همچنین سالن آمفی تئاتر باز استفاده می شود.
منطقه ۳: فضاهای دراماتیک و جنبشی که وقایع در فضای باز و نمایشگاه ها را ممکن می سازد.

به طور خلاصه، ایده طراحی ترکیبی از معماری پایدار و مهندسی دقیق محلی مطابق با آب و هوای منطقه و شرایط اقتصادی است.

منبع:http://www.hoobadesign.com
http://www.archca.com
http://bamiyanculturalcentre.org