خانه ای از نور و چوب

طراحی داخلی (Interior Design) که به عنوان یک حرفه در دنیا شناخته شده است، بهینه سازی فضا برای انجام کارهای روزمره یعنی زندگی و کار می باشد. هدف از طراحی یک فضا ،بهبود عملکرد آن فضا برای خوشایند سازی زندگی در آن است. رنگ ها در طراحی فضا به شیوه های مختلف می توانند تاثیرات بسزایی در زندگی روزمره بگذارند که از مهم ترین این تاثیرات می توان به تاثیر آن بر احساسات اشاره کرد.

آنچه به یک بنا روح می بخشد فضای داخلی آن می باشد.دست یابی به اهدافی همچون کارکرد مناسب، زیبایی بصری و تاثیر محیطی و روانی مناسب، موثر و مثبت در طراحی داخلی، مستلزم استفاده هماهنگ، منسجم، معنی دار و زیبا از عناصر طراحی است.در پروژه بازسازی خانه k9 در ژاپن هنگامی که کارفرما به دفتر معماری مراجعه کرد دلیل درخواست خود برای بازسازی را اینگونه توضیح داد: (به دلیل اینکه ساختمان بتنی ساخته شده ،از بودن در فضای خانه احساس یاس و ناامیدی و سرما می کنیم و همچنین وضعیت ساختمان رو به وخامت است.)از آنجاییکه فضای بیرونی از بتن پوشیده شده برای ایجاد حس گرما درخانه ،طراح متریال چوب را برگزید.

چوب، حالت گرما بخشی دارد و فضایی صمیمی در خانه پدید می آورد. کف های چوبی محکم روی اتصالات چوبی قرار می گیرند و به طور طبیعی حالت ارتجاعی دارند که برای کف پا و ساق پا بسیار مفیدند.علاوه بر این چوب به طور کلی یک عایق حرارتی است و هرچه وزن مخصوص چوب کمتر باشد مقدارهدایت حرارتی آن کمتر می‌شود .در فضای ورودی فضایی بزرگ برای نورگیری با استفاده ازآتریوم و محاسن بتن طراحی شده است.سپس برخی از دیوارها و تعدادی از اتاقها برای طراحی یک نشیمن بزرگ وناهارخوری حذف شدند و پنجره بزرگی طراحی شد که خانواده بتوانند از منظره باغ لذت ببرند و ارتباط محیط داخل و خارج برقرار شد.

در شب، حس ریتمیک با نور غیر مستقیم و گرم نشان دهنده آن است که زندگی در جریان است. علاوه بر این، صاحبخانه می تواند در بالکن که از کاشی پوشانده شده و احساس جزایر جنوبی را ایجاد می کند مهمانی برگذار کند .حمام به کمک دیواره ها خصوصی سازی شده و بنابراین توانسته اند پنجره بزرگی را طراحی کنند.همچنین نور مخفی بین لوور های چوبی و نورهای زمینی ایجاد شده است.درنهایت خانه طوری بازسازی شده است که دو عامل طراحی و عملکرد بطور موازی تاثیر گذار بوده است و گروه معماری امیدوار است که خانواده با این طراحی جدید در خانه ، احساس امنیت و آرامش و راحتی کند.

گروه طراحی:Architect Show co.,Ltd
مکان پروژه:Miyazaki Prefecture, Japan
سال ساخت:۲۰۱۵