
استادیوم لوژنیکی یکی از قدیمیترین ورزشگاههای روسیه محسوب میشود که نخستین بار در سال ۱۹۵۶ تأسیس شد و در آن زمان به نام ورزشگاه لنین شناخته میشد. ساخت این ورزشگاه نتیجه یک برنامه بزرگ برای ارتقا امکانات ورزشی اتحاد جماهیر شوروی بود که پس از موفقیت در بازیهای المپیک ۱۹۵۲ کلید خورد. کار بر روی این مجموعه بزرگ ورزشی در سال ۱۹۵۵ آغاز شد و تنها پس از ۴۵۰ روز در ۳۱ جولای ۱۹۵۶ به بهرهبرداری رسید.

ورزشگاه لوژنیکی وزرشگاه اصلی بازیهای المپیک ۱۹۸۰
ورزشگاه لوژنیکی به دلیل امکانات متعدد، وسعت زیاد و گنجایش بالا وزرشگاه اصلی بازیهای المپیک ۱۹۸۰ بود و مراسم افتتاحیه، اختتامیه، مسابقات فوتبال و سوارکاری در آن برگزار شد.

فاجعه مرگبار سال ۱۹۸۲ در ورزشگاه لوژنیکی
افزون بر بازیهای المپیک، مردم روسیه ورزشگاه لوژنیکی را با خاطراتی تلخ نیز به خاطر سپردهاند. در سال ۱۹۸۲ هنگام برگزاری دور دوم مسابقات جام قهرمانی یوفا بین تیمهای اسپارتاک مسکو و HFC هارلم هلند فاجعهای دردناک اتفاق افتاد. در ثانیههای پایانی این بازی، جمعیت زیادی با عجله برای رسیدن به مترو از ورزشگاه خارج شدند اما به دلیل ازدحام بیش از حد و فشار جمعیت یکی از تماشاگران از روی پلههای یخ زده سقوط میکند که موجب ایجاد یک هرج و مرج بزرگ میشود. در اثر این اتفاق سایر تماشاگران نیز همچون مهرههای دومینو سقوط میکنند و ۶۶ نفر از آنها جان خود را از دست میدهند.

ورزشگاه لوژنیکی مسکو در سال ۲۰۱۴ پیش از بازسازی برای جام جهانی
ورزشگاه لوژنیکی مسکو شاهد رخدادهای ورزشی بزرگی بوده که از جمله آنها میتوان به فینال جام یوفا در سال ۱۹۹۹ بین باشگاههای پارما و المپیک مارسی و فینال جام قهرمانان اروپا در سال ۲۰۰۸ میان تیمهای چلسی و منچستر یونایتد اشاره کرد. این ورزشگاه تا سال ۲۰۱۴ و پیش از ساخت ورزشگاه Otkritie Arena توسط تیم اسپارتاک مسکو استفاده میشد.
با مشخص شدن روسیه بهعنوان میزبان جام جهانی ۲۰۱۸، بهسرعت مشخص شد که ورزشگاه لوژنیکی میزبان اصلی این رقابتها خواهد بود و بازی های افتتاحیه، فینال و یکی از بازی های نیمه نهایی در آن برگزار خواهد شد. در نتیجه این ورزشگاه که از سال ۲۰۱۳ و پس از مسابقات جهانی دو میدانی تعطیل شده بود، مورد یک بازسازی اساسی قرار گرفت.

ورزشگاه لوژنیکی مسکو در سال ۱۹۸۰
طراحی و بازسازی ورزشگاه لوژنیکی
طراحی اولیه ورزشگاه لوژنیکی در سال ۱۹۵۶ بهگونهای بود که گنجایش ۱۰۳ هزار نفر را به آن میداد و در برخی موارد جمعیت حاضر در آن از این تعداد نیز فراتر میرفت. این ورزشگاه یک طبقه در ابتدا فاقد سقف بود و تا پیش از مسابقات المپیک ۱۹۸۰ از صندلیهای استاندارد امروزی برخوردار نبود. پس از نصب صندلی بر روی سکوهای لوژنیکی، ظرفیت این ورزشگاه به میزان قابلتوجهی کاهش یافت و به ۷۸ هزار نفر رسید.
در سال ۱۹۹۶ نخستین سقف ورزشگاه لوژنیکی بر روی آن نصب شد و یک دیواره کاملاً مستقل به همراه ستونهای بلندمرتبه گرداگرد ورزشگاه کشیده شد.

بازسازی ورزشگاه لوژنیکی مسکو برای جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه
بدون شک بزرگترین برنامه بازسازی ورزشگاهها در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه اجرا شده است. این برنامه در برخی موارد شامل انهدام کامل سازه اولیه و ساختن یک مجموعه جدید به جای آن بود. در جریان بازسازی ورزشگاه لوژنیکی مسکو مقرر شد تا دیواره تاریخی و سقف موجود بر روی ورزشگاه حفظ شود اما در سایر قسمت تغییراتی اساسی ایجاد شود.

بازی افتتاحیه جام جهانی ۲۰۱۸ میان تیم های روسیه و عربستان در ورزشگاه لوژنیکی
با موافقت فیفا قرار شد تا ظرفیت ورزشگاه بازی افتتاحیه و فینال از ۹۰ هزار نفر به ۸۰ هزار نفر کاهش یابد. با این وجود، باز هم سازه یک طبقه پیشین ورزشگاه لوژنیکی از این ظرفیت برخوردار نبود؛ بنابراین طراحان تصمیم گرفتند تا با حذف پیست دو میدانی اطراف زمین چمن، ظرفیت بیشتری برای افزایش تعداد تماشاگران ایجاد کنند. سرانجام طراحان این ورزشگاه توانستند با نزدیک کردن جایگاه تماشاگران طبقه اول به زمین چمن، گنجایش ورزشگاه لوژنیکی را به ۸۱ هزار نفر افزایش دهند. همچنین سازه یک طبقه سابق، جای خود را به یک ورزشگاه با ۲ طبقه مجزا و یک نوار میانی با ۱۰۲ جایگاه اختصاصی داد. طبقه دوم این ورزشگاه ۳۷.۵ متر از زمین فاصله دارد و به طور کامل در زیر سقف قرار گرفته است.

جایگاه ویژه ورزشگاه لوژنیکی مسکو
تغییر در تعداد صندلیهای ورزشگاه لوژنیکی و افزودن یک طبقه به آن، تغییراتی در سقف ورزشگاه را الزامی میکرد؛ بنابراین، در حالی که تمام ساختار قبلی حفظ شده بود، ۷ هزار متر مربع ورق شفاف نیز به سقف اضافه شد تا از تماشاگران ردیفهای جلو محافظت کند. همچنین مدرنترین چمن هیبرید دنیا نیز در این ورزشگاه مورد استفاده قرار گرفت که کاملاً متناسب با آب و هوای سرد و برفی مسکو طراحی شده و نیاز چندانی به نور خورشید ندارد.