
صندلیهای طرح برج ایفل ساخت شرکت ونتوریز
این شرکت فرانسوی فعال در زمینه ساخت مبلمان اثبات کرده است که صندلیهای پاریسی فانتزی را نیز میتوان با کمک چاپگر سه بعدی تولید کرد. این شرکت، طرح صندلیهای ایفل را از برج ایفل پاریس الهام گرفت. زمانی که به رنگ مسی و نقش پیچیده این صندلی ها توجه میکنید، نما و حس مشابهی به طرح اصلی برج دارند. باید گفت که ونتوری یک فروشگاه معمولی مبلمان نیست بلکه بیشتر نوعی فروشگاه آثار هنری است. صندلیهایی که آنها میفروشند، طراحی پیچیده دارند و بنابراین، تولید افزایشی به مثابه بهترین روش برای تولید محصول در شرکت ونتوری است. چاپ سه بعدی به این تولیدکنندگان اجازه میدهد قطعات اولیه را به صورت مجزا بسازند و به دلیل محدودیت در تعداد تولید، قیمت این صندلیها کاملا گران است.

میز رشد
میز رشد ساخت شرکت ماتیاس بنگتسون
ماتیاس بنگتسون یک طراح دانمارکی ساکن لندن است که مبلمان مدرن طراحی و تولید میکند که هم از نظر بصری شگفتآور و هم از نظر فنی مبدعانه به نظر میرسد. ایده اصلی در پس طرز فکر او در این جمله خودش توضیح داده میشود: «سعی میکنم جهان مصنوعی خلق کنم که در آن بتوانیم اشیا را مانند دنیای طبیعی رشد دهیم.»
ماتیاس با ساخت “میز رشد” و “صندلی رشد” خود توانست اثری مجسمه گونه و ارگانیک خلق کند که یادآور ریشههای در هم تنیده درختان است. گام نخست در خلق میز بزرگ رشد درسال ۲۰۱۴ برداشته شد زمانی که ماتیاس نمونه چوبی آن را ساخت. اما در سال های بعد او میز بزرگتری را با استفاده از تکنیک های پرینت سه بعدی خلق کرد که به نظر می رسد استعاره ای از رشد ” دانه ای دیجیتال” در دنیای مجازی است.

کاناپه سه بعدی
کاناپه ساخت شرکت یان کیتانینگز
هر چند که این کاناپه برای نشستن افراد اصلا راحت به نظر نمیرسد، برای گروه خاصی از مشتریان ساخته شده است که ترجیح میدهند آن را به عنوان دکوراسیون استفاده کنند. یان کیتانن این کاناپه را با کمک چاپگر سه بعدی و مواد فلزی ساخت اما دارای روکش نرم از مس و کروم است که به افراد امکان نشستن راحت بدهد. این کاناپه به دلیل داشتن طراحی باز و خطی دارای امکان حذف مواد اضافی داخلی است؛ بنابراین، وزن کاناپه کاهش پیدا کرده است. یان کیتانن مبلمان سفارشی میسازد و خودش را مجسمهساز دیجیتالی و پیشرو در استفاده از چاپگر سه بعدی معرفی میکند که نامش در مقاله “۱۰۰ طرح” مجله تایم در خصوص معرفی طراحان تحولگرای جهان، مطرح شده است. این کاناپه سه بعدی بیشتر از این که یک اثر هنری باشد، نوعی مبلمان دارای قابلیت تولید انبوه است.

نیمکت اژدها
نیمکت اژدهاگونه و صندلی شیبدار آلومینیومی ساخت شرکت یوریس لارمن
یوریس لارمن، طراح هلندی برای ساخت نیمکت طرح اژدها از روبات چاپگر سه بعدی خود استفاده کرد تا خطوط فلزی گداخته را در هوا به شکل اژدها بسازد. بازوی روباتیک مخصوص، فلز را ذوب میکند و جوش میدهد (این فلز میتواند فولاد ضدزنگ، آلومینیوم، مس یا برنز باشد) و این کار بدون توجه به جهتی که فلز حرکت میکند و بدون نیاز به سازههای کمکی قابل اجراست. نیمکت اژدها بیانگر اکتشافات لارمن در زمینه تولید از طریق نوآوری در صنعت چاپ سه بعدی است.
گروهی که بر مهندسی صندلی در سطح بافت سلولی نظارت دارد، زیبایی پیچیدهای را ایجاد میکند تا بیش از پیش قابل استفاده شود و سعی دارد از آلومینیوم در طراحی مبلمان در عصر دیجیتال استفاده کند. آزمایشگاه یوریس لارمن با کمک لیزر مستقیم کلوخهشده در آلومینیوم توانست ساختار سبک وزنی مانند فوم بسازد. این محصول میتواند در سطح سلولی، نیازهای کاربردی خاصی را برای بخشهای مختلف اشیا با استفاده از ابزار طراحی خلاقانه و تحقیقات درباره ماده جدید برطرف کند. سلولهای جامد در این طرح دارای قدرت و استحکام ساختاری هستند؛ در حالی که سلولهای بازتر موجب کاهش مصرف ماده و سبک شدن محصول میشوند و همه این تحولات بر اثر به کارگیری تکنیک چاپ سه بعدی ممکن است.
صندلی شیبدار آلومینیومی نیز به عنوان اثری هنری، جزئی از مجموعه دائمی گالری ملی ویکتوریا در ملبورن استرالیا و همچنین موزه طراحی ویترا در آلمان است.