
۱-موبایل های قدیمی
طی سال های اخیر تکنولوژی پیشرفت خوبی داشته ولی خیلیها هنوز وسایل قدیمی را دور نریخته اند. مثلا احتمالا در کشوهای اتاق شما هم حداقل یک گوشی قدیمی دهن کجی میکند که واقعا نیازی به بودنش نیست. پس چرا باید فضای اضافی اشغال کند؟

مجلات قدیمی را دور بریزید
۳-کتاب ها و مجلات قدیمی:
قرار نیست کتابخانه عمومی یا کتابفروشی برپا کنید، پس بهتر است کتاب ها و مجلاتی که مدت هاست در گوشه ای خاک می خورند، مرجع نیستند و ارزش آرشیوی ندارند، دوستشان ندارید و یا سن و سالتان از خواندن مجددشان گذشته را به خیریه ها اهدا کنید!

خودکارهایی که جوهرشان خشک شده را دور بریزید
۸-خودکار های خشکشده:
احتمالا در کشوی میز تحریر شما هم خودکارهای زیادی به چشم میخورند که دیگر کار نمی کنند و به قول معروف جوهرشان خشک شده. همه خودکارها را روی یک تکه کاغذ تست کنید و خرابها را دور بریزید.

لوازم آرایش قدیمی را دور بریزید
۹-لوازم آرایش قدیمی:
محصولات مایع و جامد آرایشی بهداشتی معمولا، هر یک به ترتیب حداکثر تا ۶ و ۱۲ ماه قابل استفاده هستند. ولی خانم ها معمولا لوازم آرایشی را تا چندین سال دور نمی ریزند. حین خانه تکانی باید حواستان به سلامت وسایل نیز باشد. محصولات آرایشی و بهداشتی منقضی میشوند در حالی که شما اصلا حواستان به تاریخ روی بسته نیست. پس هرچه سریع تر، لوازم آرایش، ادکلن ها، لوسیون های بلااستفاده و تاریخ گذشته را دور بریزید. علاوه بر این، حجم زیاد این لوازم، فضای زیادی را مخصوصا در قفسه های سرویس بهداشتی، اشغال میکنند.

جوراب های تک لنگه را دور بریزید
۱۱-جوراب های لنگه به لنگه:
سری به کیسه جوراب ها بزنید و تمام جوراب ها را جفت کنید. اگر لنگههایی وجود دارند که مدتی است که از جفتشان بیخبر مانده اند دیگر زمان آن رسیده که از خانه شما خداحافظی کنند.

راهنماهای سفر قدیمی را دور بریزید
۴-کتابچه های راهنمای سفر:
دنیا سریعتر از این در حال تغییر است که امروز با کتابچه راهنمای چندین سال قبل به راحتی به مقصدتان برسید. پس اگر کتابچه تان قدیمی است احتمالا دیگر کاربردی ندارند و به جز سرگرم کنندگی و می توانید با خیال راحت بفرستیدش برای بازیافت و کمک کردن به محیط زیست.

رسید و فاکتورهای خرید را دور بریزید
۷-رسیدها، قبض ها و بلیت های قدیمی:
کاغذهای خالی، نسخه های قدیمی پزشک، برگه امتحانی یا نقاشی و کاردستی بچه ها، قبض ها، رسیدها، بلیتهای رویدادها، کاتالوگ ها و کارت های ویزیت، مدارک قدیمی و کپیهایشان، لیست کارهای روزانه و روزنامههایی که مال ماه ها پیش هستند، خانه های ما را تبدیل کرده اند به دریایی از کاغذ باطله. چرخی در خانه بزنید و تمام کاغذهایی که استفاده ندارند را در یک کیسه زباله به بیرون منتقل کنید.
شاید باورتان نشود ولی نقش کاغذ در به هم ریختگی خانه خیلی مهم است. هر گوشه خانه را که نگاه کنید یک کاغذ قایم شده. پس تمام زباله های این چنینی که در طول سال جمع شده اند را دور بریزید. باور کنید صحنه بیرون رفتن دنیای کاغذ و مقوا از خانه لذت بخش است. می توانید از برگه هایی که حاوی اطلاعات مهمی هستند و ممکن است بعدها به کار بیایند عکس یا اسکن بگیرید و در کامپیوترتان ذخیره کنید.

لباس هایی که نمی پوشید را دور بریزید
۱۰-لباس های بلااستفاده:
احتمالا زمستان امسال، شما، همسرتان و فرزندانتان، لباس های جدید خریده اید. پس بهتر است با دور ریختن لباس های قدیمی، جا را برای خریدهای جدید باز کنید. همچنین می توانید لباس هایی که وضعیت بهتری دارند را به خیریه ها اهدا کنید.

تقویم های قدیمی را دور بریزید
۵-تقویم سال گذشته:
بسیاری از ما هنوز هم از تقویم های کاغذی رومیزی یا دیواری برای برنامه ریزی و یادآوری مناسبت ها استفاده می کنیم. الان وقت آن است که تقویم و سررسیدهای قدیمی را دور بریزیم و یا به بازیافت دهیم. البته که حواستان باشد مناسبت های مهمی از قبیل تولدها، سالگردها و تعطیلات برنامه ریزی شده را به تقویم سال جدید منتقل کنید تا مناسبت های مهم فراموش نشود.

اسباب بازی هایی که استفاده نمی شوند را دور بریزید
۱۲-اسباب بازی های از کار افتاده یا قدیمی:
اسباب بازی های از کار افتاده و کهنه نیز باید در لیست دورریزها قرار بگیرند. بچه ها از بازی با اسباب بازی های جدید لذت بیشتری میبرند پس سری به اتاق بچه ها بزنید و اسباب بازی های سالم قدیمی را اهدا کنید و اسباب بازی های از کار افتاده را دور بریزید. همین ایده را در رابطه با کتاب ها، وسایل ورزشی و دکوری های قدیمی نیز اجرا کنید.

دفترچه راهنمای وسایل را دور بریزید
۶-دفترچه های راهنمای وسایل:
معمولا یک مجموعه از دفترچه های راهنمای چندزبانه، همراه لوازم الکتریکی قرار دارد. ولی در دنیای امروز این دفترچه ها کمتر به کار می آیند چرا که تمام اطلاعات موردنیاز شما در اینترنت یافت می شوند. در نتیجه این دفترچه ها به همراه جعبه ای که درون آن قرار داده شده اند نیز جزء وسایل جاگیر به حساب می آیند و باید در لیست دورریز ها قرار بگیرند.

بالش های دو سه ساله را دور بریزید
۱۳-بالش ها:
بهتر است بالش ها را هر سال یا هر دو سال یک بار تعویض کنید چرا که آن ها، سلول های مردهی پوست را به خود جذب می کنند و محلی می شوند برای رشد میکروب ها وقارچ ها. پس هرگاه متوجه تغییر رنگ یا بوی بالش ها شدید، خرید بالشی جدید را به تعویق نیندازید.

تشک های هفت ساله را دور بریزید
۱۴-تشک ها:
اگر بخش هایی از تشک تان پاره شده یا هر روز با با کسالت و بدن درد از خواب بیدار می شوید، باید به فکر تشکی جدید باشید! شاید خودتان متوجه نباشید ولی تشکی که بیش از هفت سال عمر کرده، در حالت استاندارد قرار ندارد و راحتی خود را از دست داده و احتمال دارد به گردن و ستون فقرات شما فشار زیادی وارد کند.

بطری شوینده ها را دور بریزید
۱۹-شوینده ها:
وسایل تمیزکاری منزل در خانه همه ما وجود دارند و معمولا هم زیاد باقی میمانند. مثلا یک اسپری شیشه پاککن کمتر از شش ماه در خانه نمیماند چون ما حداکثر روزی یک بار شیشهها را پاک میکنیم. تاریخ انقضای سایر بطری ها را بررسی کنید. اگر تاریخ انقضای محصولی قابل تشخیص نیست، با توجه به نحوهی کارکرد آن برای نگه داری یا دور ریختنش تصمیم گیری کنید.اما بطری های خالی و جعبه های این وسایل جای زیادی را می گیرند. پس این بار وقت خانه تکانی، اول باقیمانده این مواد را استفاده کنید و بعد مواد نو بخرید. با دور ریختن این جعبه ها و بطری ها فضای زیادی ایجاد خواهید کرد.

حوله هایی که تمیز نمی شوند را دور بریزید
۱۶-حوله های حمام:
حوله ها را هر دو سال یک بار یا زمانی که حتی پس از شستشو نیز تمیز نمی شوند، تعویض کنید. حوله های قدیمی را درصورتی که لکه ندارند یا پوسیده نشده اند به مراکز نگهداری از حیوانات اهدا کنید. همچنین می توانید آن ها را برای خشک کردن سینک ظرف شویی و به عنوان دستمال استفاده کنید.

مسواک هایی که برسشان خم شده را دور بریزید
۱۷-مسواک ها:
عمر مسواکها به طور متوسط بین سه تا شش ماه است. در قدم اول تمام مسواکهایی که بیشتر از شش ماه عمر کردهاند را در سطل بازیافت بیندازید و بعد سراغ مسواکهایی بروید که برای تمیز کردن کفش و وسایل مختلف کنار گذاشتهاید. کهنهها را دور بیندازید. روش تشخیص مسواک کهنه هم خیلی آسان است. کافی است ببینید که برس آن خم شده یا نه. برسهای تا شده و نامرتب یعنی عمر مسواک شما به پایان رسیده.

جای لنز را دور بریزید
۲۱-قاب لنز ها:
قاب لنزها را هر ماه تعویض کنید. باکتری ها در درازمدت به خوبی در محلول های مرطوب محافظت از لنزهای چشمی رشد می کنند. بنابراین با تعویض به موقع جای لنزها، از سوزش و آلودگی چشم ها جلوگیری کنید.

فرچه توابت را دور بیاندازید
۲۰-فرچهی توالت:
فرچه های توالت، اگر هر شش ماه یک بار تعویض نشوند نه تنها تاثیری در پاکیزگی ندارند بلکه باعث گسترش باکتری ها میشوند. پر کردن جای فرچه با مخلوطی از آب و مواد شوینده، ایدهی خوبی است که باعث میشود فرچه توالت را تمیزتر کند.

کابل های قدیمی را دور بریزید
۲-شارژر وسایل الکتریکی قدیمی مثل ویدیو، سی دی ها، کنترل ها و …
آیا چندین و چند شارژر بلااستفاده در کشوهایتان دارید؟! شما تنها نیستید! اما به هر حال باید برای این کلافهای کابلی سردرگم کاری کرد. تنها کافیست شارژرها و وسایل مشابهی را که در طول سال قبل استفاده نشده اند، دور بریزید تا اتاقی منظم تر و دلبازتر داشته باشید. مطمئن باشید دیگر هیچوقت به شارژر موبایل تولید شده توسط شرکت مرحوم سونی-اریکسون نیاز پیدا نخواهید کرد.

داروهای تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید
۲۲-داروها
حتما در خانه شما هم –مثل خیلی از خانهها- یک ظرف پر از قرص هست. هیچکس نمیتواند انکار کند که بودن داروهای مختلف در مواقع اضطراری خیال همه ساکنان خانه را راحت میکند ولی در هر ظرف قرصی، چندتایی هم تاریخ مصرف گذشته پیدا میشود. در این یک ماه آخر سال به سراغ سبد قرصها بروید و تاریخ مصرف همه آنها را چک کنید. مطمئن باشید ظرفتان سبکتر میشود، علاوه بر این خطر مسمومیت دارویی را هم کم میکنید.

تخته های چوبی برش را دور بریزید
۲۳-تخته چوبی
از تختههای آشپزخانه غافل نشوید. این تختهها به ویژه جنس چوبی آن، باقیمانده غذا و میکروبهای مختلف را در شیارهای خودشان نگه میدارند پس هم وقت خرد کردن مواد غذایی احتیاط کنید و هم با آب داغ و روغن آنها رو خوب بشویید. برای غذاهای مختلف از تختههای متفاوت استفاده کنید. اما تخته های چوبی را به محض بو گرفتن یا احساس کهنگی دور بیندازید

۱۸-پادری حمام
پادری حمام را باید بین ۱ تا ۲ سال یکبار تعویض کرد. به خصوص اگر زیاد استفاده می شوند و نم و رطوبت به خودشان می گیرند. تعویض فیلتر دوش حمام را هم در برنامه بگذارید.

پاکت های خرید را دور بریزید
۲۴-پاکت های خرید

۱۵-کوسن
کوسنهای قدیمی روی مبل قرار نیست تا ابد آن جا باشند، پس اگر راحتی شان را از دست داده، زیاد نرم شده اند یا از قیافه افتادهاند از آنها خداحافظی کنید.
